SAMEN MET COLLEGA’S BOUWEN AAN GEZONDE WERK- EN LEEFGEWOONTES​

Zorg goed voor jezelf en je collega’s

Voor scholen blijft het een uitdaging; grote klassen, hoge werkdruk, lerarentekort en een spannend jaar voor de boeg voor wat betreft Corona. Om als school overeind te blijven heb je leerkrachten nodig die goed voor zichzelf zorgen en ook zorg hebben voor elkaar.

Als je de werkdruk de baas blijft op basis van je verantwoordelijkheidsgevoel en adrenaline, kom je een heel eind. Maar als je niet meer weet hoe je tot rust moet komen, dan houd je dat niet lang vol. Veel onderwijzers plegen op deze manier roofbouw op hun energie-level en vitaliteit.

De ervaring heeft ons geleerd dat wanneer leerkrachten zichzelf geen gezonde leef- en werkgewoontes gunnen, zij de rekening later gepresenteerd krijgen. Bijvoorbeeld in de vorm van oververmoeidheid, lichamelijke klachten, psychische onbalans en zelfs uitval.

Herken jij één van de volgende symptomen bij jezelf of je collega’s?

Slecht of oppervlakkig slapen

Te weinig sporten

eenzaam voelen op het werk

vaak moe zijn

Te veel alcohol drinken

Geen tijd om te ontspannen

Geregeld ongezond eten

Frustraties op het werk

Dan hebben wij het juiste programma voor jullie school!

Een programma, waarbij wij jou en je collega’s gedurende 20 werkdagen informeren, inspireren en motiveren om aan de slag te gaan met een gezonde levensstijl. Gericht op vitaliteit, maar ook op meer ontspanning en meer balans.

Iedere werkdag ontvang je een bericht van ons; De éne dag een filmpje, de volgende dag een tip, een advies of een kleine opdracht. Een 20-dagen challenge zonder zware en ingewikkelde kost, maar juist met eenvoudige en praktische handvaten. 

Een challenge waarin jij en je collega’s ondersteund worden met kleine opdrachten of oefeningen die gericht zijn op het op peil houden van energie. Een challenge waarmee je in kleine stapjes leert hoe je rust voor jezelf kunt pakken. In je eigen tempo en daar waar jij dat wenst met behulp van je collega’s. Een uitdaging waarin jij focus gaat aanbrengen en jij met onze methode leert om gedragsverandering eenvoudig in de praktijk toe te passen.

Een online programma

In het 20-Dagen-Zorg-Goed-Voor-Jezelf programma begeleiden wij je in je zoektocht hoe jij met gezonde en rustgevende gewoontes jouw dagelijkse stress en hectiek ontspannen het hoofd kunt bieden.

Een toegankelijk programma voor iedereen die mentaal en fysiek fit wil blijven.

heel veel korte filmpjes

met makkelijke recepten

met rustgevende slaaptips

met oefeningen om te focussen

met ontspannende trainingen

wie 'wij' zijn? Wij zijn Vitalics!

Wij komen uit Noord-Holland en zijn een team van praktische experts. Wij richten ons op werkend en lerend Nederland. Wij willen Nederland leefbaarder maken door het creëren van gelukkige en gezonde mensen.

Is dat ambitieus? Wij denken van niet. Wij ervaren dagelijks in de praktijk dat het gewoon zo werkt. Fysiek en mentaal fitte mensen komen beter tot hun recht. Dat maakt hen niet alleen productiever maar ook een stuk flexibeler en vrolijker! Wie wil dat nu niet?

wil je werken aan de gezondheid van jou en je collega’s op school?

Vind je dat VITALITEIT hoger op de agenda moet komen te staan?

zie je het belang van een vitaal en veerkrachtig team leerkrachten?

Neem dan contact met ons op